ONS VERHAAL

Het verhaal van Besjamel

Aan de basis van Besjamel liggen kookkunst en gastvrijheid. Wij, Sofie en Jo (de SJ in de naam van onze gastropub) schenken jou graag het drankje van jouw voorkeur, of bereiden voor jou smaakvolle gerechten. En we serveren alles met een glimlach, want plezier staat bij ons centraal.

Bij Besjamel voel je je thuis.

Verse melk, uiteraard! Besjamel verwerkt alleen dagverse ingrediënten. Bij voorkeur van lokale leveranciers. Ook als wijn- en andere boeren verder wonen, kennen wij hen persoonlijk. En delen wij graag hun gepassioneerde levensverhalen met jou.

Bij Besjamel proef je het vakmanschap van authentieke brouwers en andere leveranciers.

Zowel onze klassiekers op de kaart – zoals de Besjamelballetjes in tomatensaus en kalfszwezerikjes met morieltjes – als de maandelijkse seizoensuggesties uit de wereldkeuken waarmee Besjamel jou verrast: we geven ze een bijzondere, persoonlijke toets. Ook onze bier- en wijnkaart neemt je mee op een ontdekkingsreis.

Bij Besjamel geniet je van ‘klassiekers met een twist’. 

Een perfect getapt Westvlaams pintje, of een goed glas terroir wijn. Een hapjesbord en/of een enkel gerecht. Rustig alleen, romantisch met twee of samen met vrienden en familie. Aan onze indrukwekkende toog, of aan tafel naast onze glazen wijnkamer.

Bij Besjamel vind je beslist jouw gading. 

 

Recept voor bechamelsaus

Start met het maken van de basis voor elke witte saus: een roux.
Smelt boter op een matig vuur, schep bloem erbij en roer tot het mengsel opdroogt. 

Schenk koude melk bij de roux. Blijf geduldig doorroeren
tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde saus.

Neem de saus van het vuur en roer er voorzichtig een scheutje versgeperst citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.

Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk. 


Gastropub Besjamel ?

Een gastropub is een laagdrempelig, gecombineerd concept bestaande uit een pub, bar en restaurant.

Wereldgerechten en tapas worden er gecombineerd met craft cocktails, streekbieren en terroir wijnen. 

Een totaalbeleving van huiselijke gezelligheid, warmte en plezier.

Niks hoeft, niks moet. 
Aan de toog of aan de tafel.

Welkom!